Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

      Geen reacties op Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

 

Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met groenten
Keuken: Italiaanse keuken
Keyword: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 trostomaten fijngesneden
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix (à 20 g) fijngehakt
  • 3 vleesbouillontabletten
  • 300 ml droge witte wijn

Bereidingswijze

  • In pan ui en knoflook in olie 3 minuten zachtjes bakken. 
  • Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 minuten meebakken. 
  • Regelmatig omscheppen. 
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 l water toevoegen. 
  • Bouillon aan de kook brengen, 5 minuten zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. 
  • Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. 
  • Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. 
  • Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. 
  • Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.
  • Tip: Om in de bouillon te garen: - kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) - rolletjes van kalkoenschnitzel met prei - kalfsgehaktballetjes met salie - plakjes biefstuk, gevuld met rucola - in repen gesneden oesterzwammen - fijne champignons - cherrytomaatjes - stukjes courgette - kleine broccoliroosjes - aspergetips of stukjes groene asperge.