Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

      Geen reacties op Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

 

Italiaanse tomatenfondue met witte wijn

Recept categorie Fondue, Gerecht met groenten
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 trostomaten fijngesneden
  • ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix (à 20 g) fijngehakt
  • 3 vleesbouillontabletten
  • 300 ml droge witte wijn

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan ui en knoflook in olie 3 minuten zachtjes bakken. 

  2. Tomaten en kruidenmix toevoegen en 3 minuten meebakken. 

  3. Regelmatig omscheppen. 

  4. Bouillontabletten erboven verkruimelen, wijn en 1 l water toevoegen. 

  5. Bouillon aan de kook brengen, 5 minuten zachtjes laten doorkoken en dan boven fonduepan door fijne zeef schenken. 

  6. Achtergebleven tomatenpulp met bolle kant van lepel door zeef wrijven. 

  7. Tomatenbouillon opnieuw aan de kook brengen. 

  8. Fonduepan en schalen diphapjes op tafel zetten. 

  9. Schepnetje telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar laten worden.

  10. Tip: Om in de bouillon te garen: - kort voorgekookte gevulde pasta (bijv. tortellini of ravioli) - rolletjes van kalkoenschnitzel met prei - kalfsgehaktballetjes met salie - plakjes biefstuk, gevuld met rucola - in repen gesneden oesterzwammen - fijne champignons - cherrytomaatjes - stukjes courgette - kleine broccoliroosjes - aspergetips of stukjes groene asperge.