Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

 

Italiaanse tomatensoep met rode en gele tomaten

Recept categorie Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr tagliatelle
  • zout
  • 1 pot runderfond 400 ml
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 tablet tomatenbouillon Aroma Mediterraneo
  • 3 kleine tomaatjes
  • 5 takjes basilicum
  • peper
  • enkele verse blaadjes of wat gedroogde basilicum
  • 4 soepstengels
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 3 kleine gele tomaatjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.
  3. Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.
  4. Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.
  5. Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.
  6. Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.
  7. Verdeel de soep over de borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.
  8. Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.