Italiaanse tomatensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse tomatensoep
Print

Italiaanse tomatensoep

Categorie Soepen
Keuken Italiaanse keuken
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr tomaten
  • 1 tomatenbouillon tablet
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bolletje Mozzarella
  • 1 ciabatta
  • 125 ml crème fraîche

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de tomaten.
  • Snijd 1 tomaat in 8 partjes en houd die apart.
  • Snijd de rest van de tomaten in vieren.
  • Kook de tomaten met het bouillontablet en 1/2 liter water ± 5 minuten.
  • Pureer en zeef de soep.
  • Was de basilicum, hak de helft fijn en snijd de rest in reepjes.
  • Snijd de Mozzarella in reepjes.
  • Snijd de ciabatta in plakjes en rooster die.
  • Beleg 4 plakjes ciabatta om en om met reepjes Mozzarella, partjes tomaat en reepjes
  • basilicum.
  • Roer de crème fraîche en de gehakte basilicum door de soep en warm de soep goed
  • door.
  • Schep de soep in kommen en leg in iedere kom een plakje ciabatta.
  • Serveer de rest van het brood erbij.