Italiaanse worstschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse worstschotel
Print

Italiaanse worstschotel

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kilo Roma tomaten ontveld en in stukjes
  • peper
  • zout
  • 1 pot bockworsten uitgelekt
  • 4 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar:

  • Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers er 2 eetlepels van het sap uit. 
  • Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een half hoog vuur. 
  • Voeg de tomaten, de citroenrasp en het sap toe en bak alles al omscheppend 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 20 minuten zachtjes sudderen. 
  • Leg de worsten erin en laat ze door en door warm worden. 
  • Bestrooi met het basilicum. 

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en een groene salade.
Wijnadvies: Cotes du Ventoux