Italiaanse worstschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse worstschotel

Italiaanse worstschotel


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kilo Roma tomaten ontveld en in stukjes
  • peper
  • zout
  • 1 pot bockworsten uitgelekt
  • 4 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil dun af en pers er 2 eetlepels van het sap uit. 

  2. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op een half hoog vuur. 

  3. Voeg de tomaten, de citroenrasp en het sap toe en bak alles al omscheppend 5 minuten.

  4. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus 20 minuten zachtjes sudderen. 

  5. Leg de worsten erin en laat ze door en door warm worden. 

  6. Bestrooi met het basilicum. 

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree en een groene salade.

Wijnadvies: Cotes du Ventoux