Italian sausage

      Geen reacties op Italian sausage

 

Italian sausage

Italian sausage

Print Pin
Categorie: Broodjes, Gerecht met vlees
Keuken: Italiaanse keuken
porties: 4
Auteur: Miele.nl

ingrediënten

  • Voor de worst:
  • 300 g lamsnek
  • 3 g venkelzaad
  • 4 g zout
  • 3 g gestoten peperkorrels
  • ½ venkel
  • 1 schapensnaar

Serveren:

  • 4 el ketchup
  • 4 stuks mini Roma tomaten
  • 4 stuks mini buffelmozzarella
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 4 ciabattabroodjes met oregano
  • ½ venkel
  • olijfolie

Bereidingswijze

Worst:

  • Snijd de venkel in zeer fijne blokjes en gebruik voor de bereiding van de worst 50 gram. Bewaar de overige venkel voor later gebruik.
  • Snijd het vlees in gelijke blokjes, meng met het venkelzaad, zout, peper en de venkel.
  • Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  • Stand Koken universeel
  • Temperatuur 75 °C
  • Tijd 8 minuten
  • Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Serveren:

  • Bak of grill de worstjes. Bak de tomaten kort mee.
  • Rol de mozzarella in een basilicumblad en prik deze samen met een tomaatje op een prikker. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de venkel met behulp van een snijmachine of mandoline in zeer dunne schijfjes, maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout.
  • Snijd de broodjes aan de bovenkant open en smeer er de ketchup in.
  • Leg nu eerst het worstje in het broodje, leg hier overheen wat venkelsalade. Steek de prikker met tomaat en mozzarella door het worstje en het broodje.

Bereidingstips

  • Biertip: Peroni bier.