Italian sausage

      Geen reacties op Italian sausage

 

Italian sausage

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vlees
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • Voor de worst:
  • 300 g lamsnek
  • 3 g venkelzaad
  • 4 g zout
  • 3 g gestoten peperkorrels
  • ½ venkel
  • 1 schapensnaar

Serveren:

  • 4 el ketchup
  • 4 stuks mini Roma tomaten
  • 4 stuks mini buffelmozzarella
  • 4 grote basilicumblaadjes
  • 4 ciabattabroodjes met oregano
  • ½ venkel
  • olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

Worst:

  1. Snijd de venkel in zeer fijne blokjes en gebruik voor de bereiding van de worst 50 gram. Bewaar de overige venkel voor later gebruik.
  2. Snijd het vlees in gelijke blokjes, meng met het venkelzaad, zout, peper en de venkel.
  3. Draai het vlees door de gehaktmolen en maak er worstjes van. Doe de worstjes in een stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  4. Stand Koken universeel
  5. Temperatuur 75 °C
  6. Tijd 8 minuten
  7. Laat de worsten afkoelen en bewaar tot serveren in de koelkast.

Serveren:

  1. Bak of grill de worstjes. Bak de tomaten kort mee.
  2. Rol de mozzarella in een basilicumblad en prik deze samen met een tomaatje op een prikker. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de venkel met behulp van een snijmachine of mandoline in zeer dunne schijfjes, maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout.
  4. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en smeer er de ketchup in.
  5. Leg nu eerst het worstje in het broodje, leg hier overheen wat venkelsalade. Steek de prikker met tomaat en mozzarella door het worstje en het broodje.

Bereidingstips

  1. Biertip: Peroni bier.