Jagerskip

      Reacties uitgeschakeld voor Jagerskip

 

Jagerskip

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kip
  • peper zout
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 100 gr spekblokjes
  • 50 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 dl rode wijn of witte wijn
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel maïzena

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dep de kip droog en met bestrooi hem peper en zout.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Verhit de boter in een braadpan en braad de kip hierin in ± 10 minuten rondom bruin.
  5. Neem de kip uit de pan en bak de ui, de champignons en de spekblokjes zachtjes ± 3 minuten in de braadboter.

  6. Pel en snipper de knoflook en verwarm hem 1 minuut.
  7. Voeg het laurierblad, de wijn en het water toe.
  8. Leg de kip weer in de pan en stoof hem, onder af en toe keren, op laag vuur in ± 45 minuten gaar.

  9. Roer de maïzena met de koffieroom in een kommetje tot een glad papje.
  10. Neem de kip uit de pan.
  11. Breng de saus met peper en zout op smaak en bind hem met het maïzenapapje.
  12. Roer vlak voor het serveren de peterselie door de saus en serveer de saus in een sauskom.

  13. Lekker met gebakken aardappelen en erwtjes en worteltjes.