Jagerskip

      Reacties uitgeschakeld voor Jagerskip

 

Jagerskip

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kip
  • peper (zout)
  • 1 ui
  • 200 gr champignons
  • 100 gr spekblokjes
  • 50 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 1 dl rode wijn (of witte wijn)
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels koffieroom
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 theelepel maïzena

Hoe maak ik het klaar:

  • Dep de kip droog en met bestrooi hem peper en zout.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en braad de kip hierin in ± 10 minuten rondom bruin.
  • Neem de kip uit de pan en bak de ui, de champignons en de spekblokjes zachtjes ± 3 minuten in de braadboter.
  • Pel en snipper de knoflook en verwarm hem 1 minuut.
  • Voeg het laurierblad, de wijn en het water toe.
  • Leg de kip weer in de pan en stoof hem, onder af en toe keren, op laag vuur in ± 45 minuten gaar.
  • Roer de maïzena met de koffieroom in een kommetje tot een glad papje.
  • Neem de kip uit de pan.
  • Breng de saus met peper en zout op smaak en bind hem met het maïzenapapje.
  • Roer vlak voor het serveren de peterselie door de saus en serveer de saus in een sauskom.
  • Lekker met gebakken aardappelen en erwtjes en worteltjes.