Jambalaya

      Reacties uitgeschakeld voor Jambalaya
Jambalaya

Jambalaya

Recept printen Pin
Recept categorie: met kip/ Zeevruchten
Porties: 4
Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

Voorbereiding:

  • 1.Zet een pan water op en breng het water aan de kook.
  • Maak de paprika’s, bleekselderij (eerst schillen!), ui, pepers (zaadjes verwijderen!) en knoflook schoon en snijd alle groente in grove stukken.
  • Kerf een kruisje in onderkant van de tomaten en leg ze even in het hete water. 
  • Als de velletjes los beginnen te laten, haal de tomaten uit de pan en laat ze afkoelen in koud water. 
  • Daarna velletjes verwijderen en de tomaten in stukken snijden.
  • Maak de kippenbouillon klaar volgens de verpakking.

Bereidingswijze:

  • Haal het vel van de kip en kruid met peper, zout en cayennepeper. 
  • Haal het vel van de worst en snijd in plakjes. 
  • Doe olie in een braadpan en bak de kip en worst op een matig vuur bruin.
  • Als de kip aan beide kanten bruin is, voeg de ui, paprika, selderij, laurier, tijm en een beetje peper er zout toe. 
  • Roer alles goed door en bak dit gedurende 10 – 12 minuten op laag vuur.
  • Als de groente zacht is, voeg de peper toe. 
  • Voeg daarna de tomaten, kippenbouillon, knoflook en een flinke scheut wijn toe. 
  • Breng het aan de kook, daarna het vuur laag zetten en voor 25 – 30 minuten laten pruttelen met deksel op de pan.
  • Haal daarna de kippenpoten uit de pan en trek het vlees van de botten. 
  • Het kippenvlees kan daarna weer terug in de pan.
  • Kook de rijst volgens de verpakking, maar i.p.v. water gebruik je vocht dat je uit de pan haalt. 
  • Als de rijst klaar is, voeg dan de rijst toe en roer dit goed door.
  • Daarna voeg je de rauwe garnalen toe zodat deze in een paar minuten gaar kunnen worden.
  • Op het laatst doe je de rivierkreeftjes en mosselen erbij en roer je alles goed door elkaar. 
  • Als je de jambalaya te droog vindt, kun je er wat water aan toevoegen.
  • Hak wat peterselie en strooi dit voor het serveren over de jambalaya.