Jambalaya

      Reacties uitgeschakeld voor Jambalaya

Jambalaya

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 25 gr boter
  • 150 gr ham in blokjes
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 gr paprikamix diepvries
  • 2 Spaanse pepertjes in dunne ringetjes
  • 1 theelepel Cajun blended spice mix Cajun king
  • 100 gr rijst
  • 0.5 theelepel koenjit
  • 150 gr gepelde garnalen
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Los het bouillontablet op in 1/4 liter kokend water.
  2. Verhit de boter in een wok en roerbak de ham- en de kipblokjes ± 4 minuten.
  3. Pers de knoflook erboven uit.
  4. Voeg de ui, de paprikamix, de pepertjes en de cajunkruiden toe en roerbak nog ± 2 minuten.

  5. Voeg de rijst, (de koenjit) en de bouillon toe, roer goed door, breng het gerecht aan de kook en laat het met het deksel op de wok ± 10 minuten zachtjes koken.

  6. Voeg de garnalen toe en laat nog ± 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  7. Breng op smaak met zout en serveer met een frisse salade.