Jambalaya

      Reacties uitgeschakeld voor Jambalaya

Jambalaya

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 2
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1/2 kippenbouillon
  • 25 gr boter
  • 150 gr ham ( in blokjes)
  • 200 gr kip ( in blokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 gr paprika (diepvries)
  • 2 Spaanse peper ( in dunne ringetjes)
  • 1 theelepel Cajun blended spice mix (Cajun king)
  • 100 gr rijst
  • 0.5 theelepel koenjit
  • 150 gr gepelde garnalen
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Los het bouillontablet op in 1/4 liter kokend water.
  • Verhit de boter in een wok en roerbak de ham- en de kipblokjes ± 4 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de ui, de paprikamix, de pepertjes en de cajunkruiden toe en roerbak nog ± 2 minuten.
  • Voeg de rijst, (de koenjit) en de bouillon toe, roer goed door, breng het gerecht aan de kook en laat het met het deksel op de wok ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de garnalen toe en laat nog ± 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  • Breng op smaak met zout en serveer met een frisse salade.