Japanse kipspiesjes met paksoi

      Geen reacties op Japanse kipspiesjes met paksoi

 

Print

Japanse kipspiesjes met paksoi

Categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken Japanse keuken
porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gram witte snelkookrijst
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 4 eetlepels lichte soyasaus
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 1 paksoi
  • 1/2 eetlepel olie

Hoe maak ik het klaar:

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • Ruim water met zout aan de kook brengen. 
  • In steelpan marinade roeren van gembersiroop, sojasaus en sherry. 
  • Kip erdoor mengen. 
  • Paksoiblad grof snijden, stengeldeel in brede repen snijden. 
  • Paksoi wassen. 
  • Kip uit marinade aan satéstokjes rijgen en bestrooien met peper. 
  • (Grill)pan met antiaanbaklaag licht bestrijken met olie en verhitten. 
  • Spiesjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar roosteren
  • Intussen paksoirepen in 3-4 minuten beetgaar koken, laatste minuut paksoiblad meekoken. 
  • Marinade (in magnetron) kort verhitten en bosuitjes erdoor roeren. 
  • Paksoi over borden verdelen, saté erop leggen en saus erover gieten. 
  • Serveren met rijst.
  • Wijnadvies: Rheinhessen