Japanse kipspiesjes met paksoi

      Geen reacties op Japanse kipspiesjes met paksoi

 

Japanse kipspiesjes met paksoi


Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Japanse keuken
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gram witte snelkookrijst
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 4 eetlepels lichte soyasaus
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 200 gram kipfilet in blokjes
  • 1 paksoi
  • 1/2 eetlepel olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  2. Ruim water met zout aan de kook brengen. 

  3. In steelpan marinade roeren van gembersiroop, sojasaus en sherry. 

  4. Kip erdoor mengen. 

  5. Paksoiblad grof snijden, stengeldeel in brede repen snijden. 

  6. Paksoi wassen. 

  7. Kip uit marinade aan satéstokjes rijgen en bestrooien met peper. 

  8. (Grill)pan met antiaanbaklaag licht bestrijken met olie en verhitten. 

  9. Spiesjes op hoog vuur in 5 minuten rondom bruin en gaar roosteren

  10. Intussen paksoirepen in 3-4 minuten beetgaar koken, laatste minuut paksoiblad meekoken. 

  11. Marinade (in magnetron) kort verhitten en bosuitjes erdoor roeren. 

  12. Paksoi over borden verdelen, saté erop leggen en saus erover gieten. 

  13. Serveren met rijst.

  14. Wijnadvies: Rheinhessen