Japanse knoflooksoep

      Reacties uitgeschakeld voor Japanse knoflooksoep

 

Print

Japanse knoflooksoep

Categorie Soepen
Keuken Japanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 fijngesneden teentjes knoflook
  • 4 sneetjes verkruimeld witbrood zonder korst
  • 2 theelepels zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper
  • 2 losgeklopte eieren
  • stokbrood

Hoe maak ik het klaar:

  • Fruit de knoflook 2 minuten al roerend voorzichtig in de olie.
  • Voeg het broodkruim toe en laat dit goudgeel worden.
  • Doe er zout, peper, paprikapoeder, Spaanse peper en 1 liter water bij en kook de soep 20 minuten zachtjes door.
  • Roer de eieren er vlak voor het opdienen met een garde door, zodat er sliertjes ontstaan.

Tips / Opmerkingen

Serveer de soep in aardewerk soepkommen en geef er stokbrood bij.