Japanse lunchsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Japanse lunchsoep

Japanse lunchsoep

Print
Categorie: Lunch, Soepen
Keuken: Japanse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 1/2 dl tepanjaki-marinade Kikkoman
  • 300 gr kipfilet
  • 150 gr soba boekweitpasta
  • 100 gr shii-take ( paddestoelen)
  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 1 winterwortel
  • 4 eieren
  • peterselie

Bereidingswijze

  • Vermeng het water met de tepanjaki-marinade en kook in een deel hiervan de kipfilet 30 minuten.
  • Roer deze bouillon bij de rest, breng het geheel aan de kook en kook hierin de boekweitpasta 15 minuten.
  • Snijd de kipfilet in plakjes en schep die met 1 eetlepel marinade om.
  • Kruis van de shii-take de hoedjes bovenop in.
  • Snijd het groen van de prei in ruiten, snijd de bosuitjes met groen in stukjes van 3 cm, snijd de winterwortel in plakjes en steek hier bloemetjes uit.
  • Roer de groenten en de paddestoelen de laatste 5 minuten bij de soep.
  • Verdeel de kipstukjes over 4 vuurvaste kommen en schep de soep erop.
  • Breek in elke kom een ei.
  • Schuif de kommetjes op de bakplaat in een oven van 200°C en laat de eieren in 5 minuten stollen.
  • Bestrooi met peterselie.