Japanse lunchsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Japanse lunchsoep

Japanse lunchsoep

Recept categorie Lunch, Soepen
Keuken: Japanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter water
  • 1 1/2 dl tepanjaki-marinade Kikkoman
  • 300 gr kipfilet
  • 150 gr soba boekweitpasta
  • 100 gr shii-take ( paddestoelen)
  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 1 winterwortel
  • 4 eieren
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vermeng het water met de tepanjaki-marinade en kook in een deel hiervan de kipfilet 30 minuten.

  2. Roer deze bouillon bij de rest, breng het geheel aan de kook en kook hierin de boekweitpasta 15 minuten.

  3. Snijd de kipfilet in plakjes en schep die met 1 eetlepel marinade om.
  4. Kruis van de shii-take de hoedjes bovenop in.
  5. Snijd het groen van de prei in ruiten, snijd de bosuitjes met groen in stukjes van 3 cm, snijd de winterwortel in plakjes en steek hier bloemetjes uit.

  6. Roer de groenten en de paddestoelen de laatste 5 minuten bij de soep.
  7. Verdeel de kipstukjes over 4 vuurvaste kommen en schep de soep erop.
  8. Breek in elke kom een ei.
  9. Schuif de kommetjes op de bakplaat in een oven van 200°C en laat de eieren in 5 minuten stollen.

  10. Bestrooi met peterselie.