Japanse misobouillonfondue met noedels

      Geen reacties op Japanse misobouillonfondue met noedels

 

Japanse misobouillonfondue met noedels

Recept printen
Recept categorie: Fondue/ Pasta
Land van herkomst: Japan
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 pakje misobouillon ((5 zakjes à 18 g) )
  • udon-noedels
  • 4 eetlepels sesamzaadjes
  • 150 ml Japanse soyasaus
  • 1 tube wasabipasta

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan 1½ l water aan de kook brengen. 
  • Zakjes misopasta erboven leegknijpen en al roerend in hete water laten oplossen. 
  • Bouillon nog 5 minuten laten trekken en op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in andere pan udonnoedels volgens gebruiksaanwijzing koken. 
  • In droge koekenpan sesamzaadjes kort roosteren. 
  • Afblussen met 2 eetlepels sojasaus. 
  • Sesamzaadjes in kommetjes scheppen. 
  • Rest van sojasaus in 2 kommetjes schenken, door 1 kommetje sojasaus mespunt wasabipasta roeren. 
  • Bouillon overscheppen in fonduepan en met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen diphapjes op tafel zetten. 
  • Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar min. gaar laten worden. Hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes dippen. 
  • Na maaltijd udonnoedels over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
  • Om in de bouillon te garen: - dunne plakjes ossenhaas - dunne plakjes tonijn - in teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet - rauwe scampi (diepvries) - plakjes rettich of halve radijsjes - ruitjes van winterwortel - bosuitjes - waterkers - shii-take (paddestoelen) - reepjes komkommer.
  • Variatietip: Gebruik in plaats van misobouillon (een krachtige bouillon op basis van sojabonen en gedroogd zeewier en bonito, een soort tonijn) een krachtige (groente)bouillon en breng deze op smaak met sojasaus en rijstwijn.