Japanse rosbief met wasabimarinade

      Reacties uitgeschakeld voor Japanse rosbief met wasabimarinade

Japanse rosbief met wasabimarinade

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Keuken: Japanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram witte rijst
  • 4 theelepels wasabipasta (tube à 45 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 eetlepels Japanse soyasaus
  • 6 eetlepels Oosterse roerbakolie
  • 2 schaaltjes rosbief à la minute (à ca. 275 g)
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 bakje shii-takepaddestoelen (150 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. 

  2. Van wasabipaste, knoflook, sojasaus en 4 eetlepels olie marinade roeren. 

  3. Vlees in reepjes snijden en met marinade mengen. 

  4. Sperziebonen schoonmaken en in 5 minuten bijna gaar koken. 

  5. Shii-take schoonmaken en in plakjes snijden. 

  6. In wok rest van olie verhitten. 

  7. Vlees toevoegen en in 3 minuten gaar bakken. 

  8. Vlees uit wok nemen en warm houden. 

  9. Shii-take 2 minuten roerbakken. 

  10. Sperziebonen toevoegen en nog 1 minuut roerbakken. 

  11. Vlees, marinade en 75 ml water toevoegen en door en door verwarmen. 

  12. Wokschotel met rijst serveren.