Javaanse Kerriesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Javaanse Kerriesoep

 

Print

Javaanse Kerriesoep

Categorie Gerecht met Kip, Soepen
Keuken Indische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr gaar kippevlees
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1/2 rode paprika
  • 1 theelepel citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe.
  • Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe.
  • Laat het geheel aan de kook komen.
  • Snijd de paprika en het kippevlees fijn en doe deze in de soep.
  • Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe.