Javaanse saté

      Geen reacties op Javaanse saté

 

Javaanse saté

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ met vlees/ Tapas
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: 't Zusje Tapas restaurants

Wat gaat er in:

Voor de saté

  • 4 stokjes varkenssaté (gemarineerd)
  • 1 zakje casave
  • 20 gram gebakken uitjes

Voor de Javaanse satésaus

  • 20 gram knoflook
  • 30 gram basterdsuiker
  • 45 gram limoensap
  • 15 gram gembersiroop
  • 190 gram ketjap manis
  • 10 gram komijnzaad
  • 15 gram parikapoeder
  • 30 gram expresso
  • 200 gram kokosmelk
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Pers de knoflook uit en fruit deze in de zonnebloemolie
  • Breng het geheel aan de kook en laat tien minuten trekken op laag vuur.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
  • Bak de saté in een koekenpan om en om bruin en leg op een bordje zodra deze gaar is.
  • Doe er de Javaanse satésaus over en strooi de gebakken uitjes eroverheen.
  • Leg de casave naast de saté op het bordje.