Jiaozi

      Reacties uitgeschakeld voor Jiaozi

 

Jiaozi

Chinese dumplings
Deegflapjes gevuld met een mengsel van varkensgehakt,
garnalen, Chinese kool, Chinese groente en gember

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ Warme hapjes
Land van herkomst: China
Porties: 10
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 kilo gehakt
  • 2 kilo garnalen
  • 2 kilo bloem
  • 1 stukje verse gember
  • 2 grote Chinese kolen
  • 1 bosjes Chinese groenten (Nederlandse naam onbekend, iets van smaak tussen lente uien en knoflook, met de hardheid van citroengras. Te koop in de Chinese Toko,)
  • 1 fles zonnebloemolie
  • sojasaus (Chinese )
  • azijn (Chinese )
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Garnalen schoonmaken, kop eraf, darmen eruit en daarna fijnsnijden.
  • Gember heel erg fijn snijden,
  • Chinese kool heel erg fijn snijden en daarna inwerken.
  • Met zout bestrooien, mengen en even laten staan.
  • Het vocht laat nu los.
  • Het vocht uit de kool knijpen.
  • Chinese groenten heel fijn snijden.
  • Garnalen, varkensgehakt, kool, groenten, gember met een een beetje zout en soya mengen voor de vulling.
  • 1 kilo bloem met koud water mengen en daar een deegbal van maken,
  • 20 minuten kneden tot een stevige bal is ontstaan.
  • Van een deel van het deeg een lange slang maken.
  • De dikte van een flinke bezemsteel.
  • De slang in kleine stukjes verdelen.
  • Van de verschillende stukjes ietwat langwerpige rondjes rollen.(De gemakkelijke versie bestaat uit het ontdooien van 3 pakjes wontonvellen, dit zijn erg dunne plakjes deeg en verkrijgbaar in de Indisch-Chinese winkel in het diepvriesvak.)
  • De rondjes vullen met het garnalen-vlees-groente mengsel.
  • Flapjes dicht drukken.
  • In een koekepan met stevige bodem wat olie doen, flapjes hierdoor halen en in de pan zetten.
  • Hierna water toevoegen.
  • Deksel op de pan en flapjes gaar laten worden.
  • Schaaltje vullen met wat rijstazijn.
  • Flapjes dopen in de rijstazijn en consumeren.

Tips / Opmerking

Drink hierbij Chinese Jasmijnthee.