Jonge erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Jonge erwtensoep

Jonge erwtensoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 uien
  • 50 gr vetstof
  • 1 1/2 liter bouillon
  • peper zout
  • tijm laurier
  • 8 kleine aardappelen
  • 1 prei
  • 250 gr gepeulde jonge erwten
  • 50 gr peterselie
  • 50 gr postelein

Hoe maak ik het klaar?

  1. Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
  2. Verhit de vetstof en fruit de uien hierin.
  3. Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe.
  4. Reinig de aardappelen en de prei, was ze, snijd ze in stukken en voeg ze aan de bouillon toe.

  5. Kook de soep 15 minuten, verwijder de kruiden en zeef de soep.
  6. Was de erwten, voeg ze aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.
  7. Was de peterselie en de postelein, hak ze fijn, voeg ze bij de soep en laat ze even meekoken.