Jonge erwtensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Jonge erwtensoep
Print

Jonge erwtensoep

Categorie Soepen
Keuken Belgische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 uien
  • 50 gr vetstof
  • 1 1/2 liter bouillon
  • peper zout
  • tijm laurier
  • 8 kleine aardappelen
  • 1 prei
  • 250 gr gepeulde jonge erwten
  • 50 gr peterselie
  • 50 gr postelein

Hoe maak ik het klaar:

  • Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit de uien hierin.
  • Giet de bouillon erbij en voeg de kruiden toe.
  • Reinig de aardappelen en de prei, was ze, snijd ze in stukken en voeg ze aan de bouillon toe.
  • Kook de soep 15 minuten, verwijder de kruiden en zeef de soep.
  • Was de erwten, voeg ze aan de soep toe en laat nog 10 minuten koken.
  • Was de peterselie en de postelein, hak ze fijn, voeg ze bij de soep en laat ze even meekoken.