Juliennesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Juliennesoep

Juliennesoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 dl. kalfsbouillon
  • 1 prei
  • 3 wortelen
  • 1 stengel bleekselder
  • enkele groene boontjes
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snij de prei, selder en wortel in uiterst smalle reepjes van +/- 3 cm. lang
  2. Snij de groene boontjes in stukken van 3 cm
  3. Kook de groenten in 2 dl. bouillon gedurende een 5 tal minuten
  4. Voeg de rest van de bouillon toe
  5. Kruid met peper en zout
  6. Breng aan de kook en roer er vlak voor het opdienen de peterselie aan toe