Kaapse bobotispiesen met tutti frutti

      Reacties uitgeschakeld voor Kaapse bobotispiesen met tutti frutti

Kaapse bobotispiesen met tutti frutti

Recept categorie Barbeque, Gerecht met vlees
Keuken: Afrikaanse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr tutti frutti
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 eieren
  • 2 beschuiten
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde munt
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 25 gr geschaafde amandelen
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de tutti frutti ± 15 minuten in heet water.
  2. Halveer de grote vruchten.
  3. Meng het gehakt met de eieren, de verkruimelde beschuiten, de kerrie, de munt, de oregano, de amandelen en peper en zout.

  4. Vorm van het gehaktmengsel ± 36 kleine balletjes.
  5. Steek de balletjes om en om met 2 vruchten aan 10-12 spiesjes, 

  6. Bestrijk ze met olie en rooster ze op de hete barbecue in ± 10 minuten rondom bruin en gaar.