Kaas-aardappelschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Kaas-aardappelschotel
Print

Kaas-aardappelschotel

Categorie Gerecht met kaas
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 middelgrote aardappelen
  • zout peper
  • 1/2 literblik doperwten
  • 200 gr extra belegen kaas waarvan 150 gr in plakken
  • boter
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de geschilde en gewassen aardappelen overlangs doormidden, zet ze op hun snijkant in een beboterde ovenschaal en strooi er wat zout en peper over.
  • Laat de doperwtjes uitlekken en snijd de 50 gr kaas in dobbelsteentjes.
  • Schep de kaasblokjes en de doperwten door elkaar en verdeel het mengsel met zout en peper over de aardappelen.
  • Dek af met de plakken kaas en leg het deksel op de schaal.
  • Zet de schotel 60 minuten in een op 225°C voorverwarmde oven.
  • Neem 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd het deksel eraf, zodat het gerecht een mooie goudbruine kleur krijgt.
  • Garneer de schotel met de peterselie.