Kaas-bieslooksoufflé

      Reacties uitgeschakeld voor Kaas-bieslooksoufflé

 

Kaas-bieslooksoufflé

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Ovenschotel
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 2 1/2 dl bouillon
  • peper (zout)
  • 100 gr belegen Goudse (geraspte )
  • 2 eetlepels bieslook (fijngehakte )
  • 3 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Kan als één grote of 4 kleine soufflés worden gemaakt.
  • Een grote moet 25minuten in de oven en de kleintjes 15 minuten.
  • Smelt de boter en roer er de bloem door.
  • Giet er onder goed roeren de bouillon scheutje voor scheutje bij.
  • Laat dit tot een saus binden.
  • Laat de kaas daar voorzichtig in smelten en breng op smaak met peper, zout en bieslook.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door de saus.
  • Klop de eiwitten zeer stijf met een snufje zout en spatel ze luchtig door de kaassaus.
  • Verdeel de massa over de vorm(pjes) en bak het in een op 200°C voorverwarmde oven.