Kaas empanada’s

      Reacties uitgeschakeld voor Kaas empanada’s

Kaas empanada's

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ met kaas/ Warme hapjes
Land van herkomst: Mexico/ Portugal/ Spanje
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 2 mespunten zout
  • 4 mespunten bakpoeder
  • 75 gr boter
  • 1 ei
  • 1 dl water
  • 1 ei
  • 150 gr oude kaas
  • 1/4 theelepel chilipoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom.
  • Snijd de boter met 2 messen door het bloemmengsel en voeg het ei toe.
  • Kneed het mengsel en voeg water toe tot een soepel deeg is ontstaan.
  • Vorm een bal van het deeg en laat die op een koele plaats ± 30 minuten rusten.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap met een dikte van ± 3 mm.
  • Steek rondjes uit het deeg met een doorsnee van ± 8 cm.
  • Sla het eiwit stijf en voeg de geraspte kaas en het chilipoeder eraan toe.
  • Verdeel het kaasmengsel over de helft van de deegrondjes en leg de andere helft erop.
  • Zet de randen van het deeg met wat water op elkaar vast.
  • Leg de empanada's op een bakplaat en bak ze ± 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven bruin.
  • Serveer direct.