Kaas-oesterzwam taartje

      Reacties uitgeschakeld voor Kaas-oesterzwam taartje

 

Kaas-oesterzwam taartje

Recept categorie Gerecht met kaas, Hartige taart, Voorgerecht
Totaal tijd 1 Uur 10 minuten
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje oesterzwammen 150g
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 2 theelepels tijm
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 100 g geraspte oude kaas zakje a 150g
  • 3 eieren
  • 1/2 bekertje crème fraîche a 125ml
  • peper
  • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Materialen

  • keukenpapier
  • 4 lage taartvormpjes a doorsnede ca. 10 cm

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4.
  2. Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 5 minuten laten ontdooien. Intussen bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In pan boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Bosui, wijn en tijm toevoegen en het geheel onafgedekt nog ca 3 laten koken, hierbij vocht laten verdampen. Laten afkoelen. Intussen vormpjes invetten. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg uitrollen tot vierkanten van ca. 16x16 cm. Elk vormpje bekleden met 1 plakje bladerdeeg. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met vork gaatjes in bodem prikken. Bodems bestrooien met paneermeel en 2 eetlepels kaas. In kom eieren loskloppen met creme fraiche en rest van kaas. Op smaak brengen met peper. Oesterzwammengsel erdoor scheppen. Mengsel over vormpjes verdelen. Taartjes op 1 richel onder midden van oven in ca. 24 a 30 minuten lichtbruin en gaar bakken. Taartjes in vorm ca. 10 minuten laten afkoelen. Taartjes uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.