Kaasburger met perencompote

      Geen reacties op Kaasburger met perencompote

 

Kaasburger met perencompote

Recept categorie Broodjes, Gerecht met fruit, Gerecht met kaas, Gerecht met vlees
Porties 4
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 2 handperen geschild en in blokjes
  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels slasaus
  • 100 gram jongbelegen kaas (stuk)
  • 400 gram half-om-halfgehakt
  • 2 uien in ringen
  • 4 kaiserbrötchen (of broodjes naar keuze)

Hoe maak ik het klaar?

  1. In pan blokjes peer met 50 ml water aan de kook brengen en 2 minuten doorkoken (eventueel suiker naar smaak toevoegen). 

  2. Perencompote in kom laten afkoelen. 

  3. Komkommers schillen, halveren en zaadjes met behulp van theelepel wegschrapen. 

  4. Komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. 

  5. Slasaus en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. 

  6. Kaas in blokjes van s cm snijden en met zout en peper naar smaak door gehakt mengen. 

  7. Gehakt in 4 porties verdelen en tot 4 ballen rollen. 

  8. Gehaktballen plat drukken. In koekenpan uiringen in 2 eetlepels olie bruinbakken. 

  9. Uiringen op bord scheppen en rest van olie aan bakvet toevoegen. 

  10. Kaasburgers op hoog vuur rondom bruinbakken.

  11. Vuur laag draaien en kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaarbakken. 

  12. Broodjes opensnijden en met kaasburgers en gebakken uienringen beleggen. 

  13. Perencompôte op uienringen scheppen en kaasburgers met komkommersalade serveren.