Kaasburger met perencompote

      Geen reacties op Kaasburger met perencompote

 

Kaasburger met perencompote

Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met fruit/ met kaas/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 2 handperen (geschild en in blokjes)
  • 2 komkommers
  • 4 eetlepels slasaus
  • 100 gram jong belegen kaas ((stuk))
  • 400 gram gehakt
  • 2 ui (in ringen)
  • 4 kaiserbrötchen ((of broodjes naar keuze) )

Hoe maak ik het klaar:

  • In pan blokjes peer met 50 ml water aan de kook brengen en 2 minuten doorkoken (eventueel suiker naar smaak toevoegen). 
  • Perencompote in kom laten afkoelen. 
  • Komkommers schillen, halveren en zaadjes met behulp van theelepel wegschrapen. 
  • Komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven. 
  • Slasaus en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. 
  • Kaas in blokjes van s cm snijden en met zout en peper naar smaak door gehakt mengen. 
  • Gehakt in 4 porties verdelen en tot 4 ballen rollen. 
  • Gehaktballen plat drukken. In koekenpan uiringen in 2 eetlepels olie bruinbakken. 
  • Uiringen op bord scheppen en rest van olie aan bakvet toevoegen. 
  • Kaasburgers op hoog vuur rondom bruinbakken.
  • Vuur laag draaien en kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaarbakken. 
  • Broodjes opensnijden en met kaasburgers en gebakken uienringen beleggen. 
  • Perencompôte op uienringen scheppen en kaasburgers met komkommersalade serveren.