Kaascrème met in port gemarineerde druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Kaascrème met in port gemarineerde druiven

Kaascrème met in port gemarineerde druiven

Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 100 gr witte druiven
  • 3 eetlepels rode port
  • 150 gr gorgonzola
  • 75 gr verse roomkaas
  • 2 eetlepels slagroom
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 groene appel Granny Smith
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje walnoten 45 gr, Baukje
  • 8 roggesnacks pakje, 250 gr, van der Meulen

ook nodig:

  • een spuitzak met grove kartelmond
  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
  2. Roer de druiven en de port in een kom door elkaar en zet ze afgedekt ± 1 uur in de koelkast.

  3. Verkruimel de gorgonzola boven een andere kom, roer er de roomkaas en de slagroom door en klop het geheel met een handmixer tot een crème.

  4. Breng op smaak met peper.
  5. Doe de kaascrème over in de spuitzak en leg die tot het gebruik in de koelkast.

  6. Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appel in dunne plakjes en besprenkel die met citroensap.

  7. Neem de kaascrème ± 5 minuten van tevoren uit de koelkast.
  8. Laat de druiven op keukenpapier uitlekken.
  9. Spuit op 4 bordjes een mooie rozet kaascrème, schep de druiven aan één kant naast de kaascrème en schik aan de andere kant de appelplakjes in een waaiervorm.

  10. Garneer met de walnoten en de roggesnacks.