Kaascrème met in port gemarineerde druiven

      Reacties uitgeschakeld voor Kaascrème met in port gemarineerde druiven

Kaascrème met in port gemarineerde druiven

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Nagerecht
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr witte druiven
  • 3 eetlepels rode port
  • 150 gr gorgonzola
  • 75 gr roomkaas
  • 2 eetlepels slagroom
  • versgemalen peper
  • 1 groene appel (Granny Smith)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje walnoot (45 gr, Baukje)
  • 8 roggesnacks (pakje, 250 gr, van der Meulen)

ook nodig:

  • een spuitzak met grove kartelmond
  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
  • Roer de druiven en de port in een kom door elkaar en zet ze afgedekt ± 1 uur in de koelkast.
  • Verkruimel de gorgonzola boven een andere kom, roer er de roomkaas en de slagroom door en klop het geheel met een handmixer tot een crème.
  • Breng op smaak met peper.
  • Doe de kaascrème over in de spuitzak en leg die tot het gebruik in de koelkast.
  • Was de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis, snijd de appel in dunne plakjes en besprenkel die met citroensap.
  • Neem de kaascrème ± 5 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Laat de druiven op keukenpapier uitlekken.
  • Spuit op 4 bordjes een mooie rozet kaascrème, schep de druiven aan één kant naast de kaascrème en schik aan de andere kant de appelplakjes in een waaiervorm.
  • Garneer met de walnoten en de roggesnacks.