Kaascrème

      Reacties uitgeschakeld voor Kaascrème

Kaascrème

Recept categorie Broodbeleg, Gerecht met kaas, Hapjes, Koude Hapjes
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 150 gr gorgonzola
  • 1 1/4 dl slagroom
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels munt fijngesneden verse
  • 2 eetlepels basilicum fijngesneden verse
  • 2 eetlepels olijfolie
  • stengels bleekselderij
  • plakjes komkommer
  • blaadjes witlof

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontkorst de gorgonzola en wrijf hem door een zeef.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel die voorzichtig door de kaas.
  3. Breng het kaasmengsel met peper op smaak, doe het in een mooie ronde kom en laat het in de koelkast 3 uur opstijven.
  4. Meng de munt en het basilicum met de olie.
  5. Stort de kaascrème op een bord en garneer met toefjes kruiden.
  6. Serveer de bleekselderij, komkommer en witlof bij de kaascrème.