Kaasflensjes met tomaat

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasflensjes met tomaat

Kaasflensjes met tomaat

Recept categorie Gerecht met kaas, Pannekoeken
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 grote tomaten
  • zout peper
  • 50 gr bloem
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1/8 liter melk
  • 25 gr boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels basilicum fijngeknipt vers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontvel de tomaten, halveer ze, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in reepjes en bestrooi die met zout en peper.

  2. Roer een beslag van de bloem, de kaas, het ei en de melk.
  3. Verhit wat boter in een kleine koekenpan (18 cm) en bak van 1/4 van het beslag een dun flensje.

  4. Vouw het flensje in vieren en houd het warm.
  5. Bak zo nog 3 flensjes.
  6. Dep de tomaatreepjes droog.
  7. Verhit de olie in een steelpan, verwarm de tomaat 1 minuut en schep het basilicum erdoor.

  8. Leg de flensjes op 2 borden en schep de tomaat ernaast.