Kaasfondue IV

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue IV

 

Kaasfondue IV

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 300 gr Emmentaler of Maasdammer
  • 300 gr Gruyère of Pardano
  • 300 gr Kernhem
  • 125 gr Paturain
  • 4 tenen knoflook
  • 5 dl witte wijn
  • 1 plakje ham
  • 2 bosuitjes
  • 12 gr maïzena
  • peper nootmuskaat
  • 2 stokbroden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snipper de ham en de bosuitjes en meng ze met de kaas, de wijn, de knoflook en de kruiden.
  2. Verwarm de fondue onder af en toe roeren op een laag pitje.
  3. Maak een papje van de maïzena en wat wijn en voeg dit, als alle kaas is gesmolten, onder goed roeren aan de fondue toe.
  4. Desgewenst kunt u een paar stukjes gedroogde tomaat toevoegen.