Kaasfondue IV

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue IV

 

Kaasfondue IV

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 300 gr Emmentaler of Maasdammer
  • 300 gr Gruyère of Pardano
  • 300 gr Kernhem
  • 125 gr Paturain
  • 4 tenen knoflook
  • 5 dl witte wijn
  • 1 plakje ham
  • 2 bosuitjes
  • 12 gr maïzena
  • peper nootmuskaat
  • 2 stokbroden

Bereidingswijze

  • Snipper de ham en de bosuitjes en meng ze met de kaas, de wijn, de knoflook en de kruiden.
  • Verwarm de fondue onder af en toe roeren op een laag pitje.
  • Maak een papje van de maïzena en wat wijn en voeg dit, als alle kaas is gesmolten, onder goed roeren aan de fondue toe.
  • Desgewenst kunt u een paar stukjes gedroogde tomaat toevoegen.