Kaasfondue IX

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue IX

 

Kaasfondue IX

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 600 gr jonge kaas
  • 600 gr belegen kaas
  • 6 dl droge witte Franse wijn
  • 10 teentjes knoflook
  • 6 afgestreken theelepels maïzena
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel bieslook versgehakte
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel peterselie versgehakte

Om te dippen:

  • 4 stokbroden
  • diverse in 5-10 minuten beetgaar gekookte en rauwe groenten, zoals champignons, ook beignets hiervan, worteltjes, paprika, tomaten, maïs, bleekselderij enz.
  • Diverse soorten fruit zoals kiwi, perzik, peer

Bereidingswijze

  • Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze bij de wijn en laat het geheel afgedekt 24 uur staan (niet in een plastic doos).
  • Verwarm dan de wijn met de knoflook.
  • Maak de maïzena aan en voeg deze bij de wijn.
  • Doe er dan de mosterd bij.
  • Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf roeren tot die is gesmolten.
  • Roer er als laatste de bieslook en peper door.
  • Doe het mengsel over in een voorverwarmde caquelon en houd die op tafel
    op een réchaud warm.