Kaasfondue IX

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue IX

 

Kaasfondue IX

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 600 gr jonge kaas
  • 600 gr belegen kaas
  • 6 dl droge witte Franse wijn
  • 10 teentjes knoflook
  • 6 afgestreken theelepels maïzena
  • 2 theelepel mosterd
  • 2 eetlepel bieslook versgehakte
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel peterselie versgehakte

Om te dippen:

  • 4 stokbroden
  • diverse in 5-10 minuten beetgaar gekookte en rauwe groenten, zoals champignons, ook beignets hiervan, worteltjes, paprika, tomaten, maïs, bleekselderij enz.
  • Diverse soorten fruit zoals kiwi, perzik, peer

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de teentjes knoflook klein, voeg ze bij de wijn en laat het geheel afgedekt 24 uur staan (niet in een plastic doos).

  2. Verwarm dan de wijn met de knoflook.
  3. Maak de maïzena aan en voeg deze bij de wijn.
  4. Doe er dan de mosterd bij.
  5. Voeg geleidelijk de kaas toe en blijf roeren tot die is gesmolten.
  6. Roer er als laatste de bieslook en peper door.
  7. Doe het mengsel over in een voorverwarmde caquelon en houd die op tafel

    op een réchaud warm.