Kaasfondue met groene kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met groene kruiden

 

Kaasfondue met groene kruiden

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 20 takjes kervel
  • 20 sprietjes bieslook
  • 150 gr jong belegen kaas
  • 100 gr Kernhem kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cognac
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de groene kruiden fijn.
  2. Rasp de kaas.
  3. Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
  4. Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist.
  5. Voeg al roerend de beide kaassoorten toe en blijf roeren tot ze zijn gesmolten.
  6. Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind de fondue hiermee.
  7. Roer de cognac en de groene kruiden erdoor en breng de fondue op smaak met peper.
  8. Giet de fondue over in de fonduepan.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood en komkommer.