Kaasfondue met groene kruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met groene kruiden

 

Kaasfondue met groene kruiden

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 20 takjes kervel
  • 20 sprietjes bieslook
  • 150 gr jong belegen kaas
  • 100 gr Kernhem kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 1/2 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cognac
  • peper

Bereidingswijze

  • Hak de groene kruiden fijn.
  • Rasp de kaas.
  • Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.
  • Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist.
  • Voeg al roerend de beide kaassoorten toe en blijf roeren tot ze zijn gesmolten.
  • Roer de maïzena glad met 1 eetlepel water en bind de fondue hiermee.
  • Roer de cognac en de groene kruiden erdoor en breng de fondue op smaak met peper.
  • Giet de fondue over in de fonduepan.

Tips / Opmerkingen

Lekker met stokbrood en komkommer.