Kaasfondue met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met groenten

Kaasfondue met groenten

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • kleine aardappelen
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of appelsap
  • 2 bakjes kaasspread naturel á 200 gr, Linera
  • 3 theelepels maïzena
  • versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil en was de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Kook de bloemkool en de broccoli in 6 minuten beetgaar.
  3. Wrijf een steelpan in met de knoflook, voeg de wijn toe en breng die aan de kook.
  4. Voeg de kaasspread toe en laat die op zacht vuur smelten.
  5. Roer de maïzena met 3 eetlepels koud water glad en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  6. Blijf roeren tot een lichtgebonden saus is ontstaan en breng op smaak met peper.
  7. Verdeel de fondue over 2 schaaltjes en bestrooi met een snufje nootmuskaat.
  8. Doop de groenten hierin.
  9. Serveer er boerenbrood bij.