Kaasfondue met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met groenten

Kaasfondue met groenten

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • kleine aardappelen
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of appelsap
  • 2 bakjes kaasspread naturel á 200 gr, Linera
  • 3 theelepels maïzena
  • versgemalen zwarte peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

  • Schil en was de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Kook de bloemkool en de broccoli in 6 minuten beetgaar.
  • Wrijf een steelpan in met de knoflook, voeg de wijn toe en breng die aan de kook.
  • Voeg de kaasspread toe en laat die op zacht vuur smelten.
  • Roer de maïzena met 3 eetlepels koud water glad en voeg dit al roerend aan de fondue toe.
  • Blijf roeren tot een lichtgebonden saus is ontstaan en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de fondue over 2 schaaltjes en bestrooi met een snufje nootmuskaat.
  • Doop de groenten hierin.
  • Serveer er boerenbrood bij.