Kaasfondue met tuinkruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met tuinkruiden

Kaasfondue met tuinkruiden

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 stengels bleekselderij
  • 300 gr tomaten
  • 1 appel
  • 5 theelepels citroensap
  • 100 gr champignons
  • 200 gr fonduekaas zakje
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt peper
  • 5 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 1/2 eetlepel verse bieslook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de tomaten, bleekselderij en appel.
  2. Snijd de bleekselderij in stukjes van ± 3 cm en de tomaten in partjes.
  3. Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd hem in partjes en besprenkel die met 1
  4. theelepel citroensap.
  5. Was de champignons en dep ze met keukenpapier droog.
  6. Halveer grote champignons en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
  7. Leg de groenten en het fruit op een schaal.
  8. Bereid de kaasfondue met de wijn, de knoflook, nootmuskaat en peper volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  9. Roer de maïzena in een kopje met 2 eetlepels koud water en voeg dit mengsel al roerend aan de kaasfondue toe.
  10. Knip de peterselie en de bieslook in een kopje fijn en roer ze door de fondue.
  11. Zet de kaasfondue op een réchaud en doop er aan tafel de groenten en het fruit in.

Tips / Opmerkingen

Lekker met bruin stokbrood.