Kaasfondue met tuinkruiden

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue met tuinkruiden

Kaasfondue met tuinkruiden

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 300 gr tomaten
  • 1 appel
  • 5 theelepels citroensap
  • 100 gr champignons
  • 200 gr fonduekaas zakje
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 mespunt peper
  • 5 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 1/2 eetlepel verse bieslook

Bereidingswijze

  • Was de tomaten, bleekselderij en appel.
  • Snijd de bleekselderij in stukjes van ± 3 cm en de tomaten in partjes.
  • Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd hem in partjes en besprenkel die met 1
  • theelepel citroensap.
  • Was de champignons en dep ze met keukenpapier droog.
  • Halveer grote champignons en besprenkel ze met de rest van het citroensap.
  • Leg de groenten en het fruit op een schaal.
  • Bereid de kaasfondue met de wijn, de knoflook, nootmuskaat en peper volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Roer de maïzena in een kopje met 2 eetlepels koud water en voeg dit mengsel al roerend aan de kaasfondue toe.
  • Knip de peterselie en de bieslook in een kopje fijn en roer ze door de fondue.
  • Zet de kaasfondue op een réchaud en doop er aan tafel de groenten en het fruit in.

Tips / Opmerkingen

Lekker met bruin stokbrood.