Kaasfondue VII

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue VII

 

Kaasfondue VII

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 250 gr mosterdcervelaat aan een stukje
  • 1/2 bakje champignons
  • ciabatta en/of notenbrood
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1/2 eetlepel citroensap gezeefd
  • 250 gr Emmentaler gemalen
  • 250 gr Gruyère gemalen
  • 125 gr Tilsitter gemalen
  • 1 borrelglas kirsch of jenever
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  • Snijd de worst in halve plakjes.
  • Halveer de champignons of snijd ze in vieren en bedruppel ze met citroensap.
  • Verwarm het brood en snijd het in blokjes.
  • Laat de wijn met het citroensap opbruisen en roer de kaas er in gedeelten bij, zodat deze oplost.
  • Voeg steeds pas weer nieuwe kaas toe als de vorige is opgenomen; houd het tegen de kook aan.
  • Roer het aardappelmeel met de kirsch tot een papje en roer dit bij de kaas, zodat de massa licht bindt.
  • Wrijf een caquelon (kaasfondueschaal van aardewerk) met het opengesneden teentje knoflook in, schenk de warme fondue erin en zet het op een tafelréchaud.
  • Prik steeds een stukje cervelaat, champignon of brood aan een (fondue)vork en doop dit in de kaas.