Kaasfondue VII

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue VII

 

Kaasfondue VII

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 250 gr mosterdcervelaat aan een stukje
  • 1/2 bakje champignons
  • ciabatta en/of notenbrood
  • 4 dl droge witte wijn
  • 1/2 eetlepel citroensap gezeefd
  • 250 gr Emmentaler gemalen
  • 250 gr Gruyère gemalen
  • 125 gr Tilsitter gemalen
  • 1 borrelglas kirsch of jenever
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de worst in halve plakjes.
  2. Halveer de champignons of snijd ze in vieren en bedruppel ze met citroensap.
  3. Verwarm het brood en snijd het in blokjes.
  4. Laat de wijn met het citroensap opbruisen en roer de kaas er in gedeelten bij, zodat deze oplost.
  5. Voeg steeds pas weer nieuwe kaas toe als de vorige is opgenomen; houd het tegen de kook aan.
  6. Roer het aardappelmeel met de kirsch tot een papje en roer dit bij de kaas, zodat de massa licht bindt.
  7. Wrijf een caquelon (kaasfondueschaal van aardewerk) met het opengesneden teentje knoflook in, schenk de warme fondue erin en zet het op een tafelréchaud.
  8. Prik steeds een stukje cervelaat, champignon of brood aan een (fondue)vork en doop dit in de kaas.