Kaasfondue VIII

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasfondue VIII

 

Kaasfondue VIII

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de fondue:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/2 liter kruidenbouillon van tablet
  • 4 dl halfvolle melk
  • 200 gr Gorgonzola
  • 200 gr geraspte jong belegen 40+-kaas
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 dl sherry
  • 2 gedroogde tomaten in kleine reepjes
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 4 gehakte blaadjes basilicum
  • zout
  • peper versgemalen peper

Voor de dip:

  • 1 kg groenten zoals (geblancheerde) broccoli- en/of bloemkoolroosjes, kerstomaatjes, stukjes gekookte schorseneren, (geblancheerde) bleekselderij, geblancheerde worteltjes, rode en gele paprikareepjes, artisjokhartjes (uit blik)
  • fonduevorkjes
  • kaasfonduepan

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de fonduepan in met knoflook.
  2. Bak de ui zachtjes in de olie, blus af met de kruidenbouillon en de melk en
  3. breng het aan de kook.
  4. Voeg beide kaassoorten toe en laat die smelten.
  5. Maak de maïzena met water aan en bind de kaasfondue hiermee.
  6. Schenk de sherry erbij en voeg de tomaten, de tijmblaadjes en basilicum toe.
  7. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Schik de groenten soort bij soort op een schaal.