Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ met kaas/ Snack/ Warme hapjes
Porties: 2
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 walnoot (Baukje)
  • 8 takjes peterselie
  • 200 gr Kernhem kaas
  • 1 sjalotje
  • 25 gr boter
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 40 gr bloem
  • 1 ei
  • 1/2 pakje paneermeel (á 75 gr)
  • 1 dl Biogarde Roer
  • 3 eetlepels geraspte mierikswortel (Kühne)
  • zout (peper)
  • 1 tomaat
  • frituurolie of -vet

Hoe maak ik het klaar:

  • Hak de walnoten fijn.
  • Knip in een kommetje 6 takjes peterselie fijn.
  • Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak het sjalotje met het chilipoeder zachtjes ± 2 minuten.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven en roer de bloem erdoor.
  • Voeg al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toe en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat.
  • Roer er de walnoten, de stukjes kaas, en de helft van de fijngeknipte peterselie door.
  • Schenk de kaassaus in een diep bord en laat afkoelen.
  • Laat de saus in de koelkast ± 1 uur opstijven.
  • Klop in een ander diep bord het ei met 1 eetlepel water los.
  • Strooi het paneermeel op een plat bord uit.
  • Snijd de koude kaasmassa in 8 puntjes en vorm die met een koele hand tot kroketjes.
  • Haal de kaaskroketjes eerst één voor één door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten met paneermeel zijn bedekt.
  • Herhaal dit nog een keer en zet de kaaskroketjes tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Roer in een schaaltje een sausje van de biogarde, de mierikswortel, de rest van de gehakte peterselie en zout en peper.
  • Was de tomaat en snijd hem in 8 partjes.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er een witte damp af komt en frituur de kaaskroketjes met 4 tegelijk in ± 3 minuten goudbruin.
  • Laat ze in een vergiet uitlekken, leg ze op een schaal en garneer met toefjes peterselie en de partjes tomaat.
  • Geef de mierikswortelsaus er apart bij.
  • Serveer met een salade van lollo rosso en bruin stokbrood.