Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

Kaaskroketjes met mierikswortelsaus

Recept categorie Gerecht met kaas, Hapjes, Snack, Warme hapjes
Porties 2
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 zakjes walnoten á 45 gr Baukje
  • 8 takjes peterselie
  • 200 gr Kernhemkaas
  • 1 sjalotje
  • 25 gr boter
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 40 gr bloem
  • 1 ei
  • 1/2 pakje paneermeel á 75 gr
  • 1 dl Biogarde Roer
  • 3 eetlepels geraspte mierikswortel Kühne
  • zout peper
  • 1 tomaat
  • frituurolie of -vet

Hoe maak ik het klaar?

  1. Hak de walnoten fijn.
  2. Knip in een kommetje 6 takjes peterselie fijn.
  3. Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
  4. Pel en snipper het sjalotje.
  5. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak het sjalotje met het chilipoeder zachtjes ± 2 minuten.

  6. Verkruimel het bouillontablet erboven en roer de bloem erdoor.
  7. Voeg al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toe en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat.

  8. Roer er de walnoten, de stukjes kaas, en de helft van de fijngeknipte peterselie door.

  9. Schenk de kaassaus in een diep bord en laat afkoelen.
  10. Laat de saus in de koelkast ± 1 uur opstijven.
  11. Klop in een ander diep bord het ei met 1 eetlepel water los.
  12. Strooi het paneermeel op een plat bord uit.
  13. Snijd de koude kaasmassa in 8 puntjes en vorm die met een koele hand tot kroketjes.

  14. Haal de kaaskroketjes eerst één voor één door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten met paneermeel zijn bedekt.

  15. Herhaal dit nog een keer en zet de kaaskroketjes tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

  16. Roer in een schaaltje een sausje van de biogarde, de mierikswortel, de rest van de gehakte peterselie en zout en peper.

  17. Was de tomaat en snijd hem in 8 partjes.
  18. Verhit de olie in een frituurpan tot 175°C of tot er een witte damp af komt en frituur de kaaskroketjes met 4 tegelijk in ± 3 minuten goudbruin.

  19. Laat ze in een vergiet uitlekken, leg ze op een schaal en garneer met toefjes peterselie en de partjes tomaat.

  20. Geef de mierikswortelsaus er apart bij.
  21. Serveer met een salade van lollo rosso en bruin stokbrood.