Kaaskroketten of -bitterballen

      Reacties uitgeschakeld voor Kaaskroketten of -bitterballen

Kaaskroketten of -bitterballen

Print
Categorie: Gerecht met kaas, Hapjes, Snack, Warme hapjes
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 dl melk
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • peper
  • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 125 gr geraspte pikante oude kaas
  • enkele druppels bouillonaroma
  • 1 ei
  • paneermeel
  • frituurvet

Bereidingswijze

  • Maak een dikke saus van de melk met de boter en de bloem.
  • Breng op smaak met peper en peterselie en roer er de kaas en het
  • bouillonaroma door.
  • Strijk het mengsel op een plat bord uit en laat het door en door koud worden.
  • Verdeel het dan in 8 gelijke punten, vorm hiervan telkens een kroket (verdeel elke punt voor bitterballen in tweeën of in drieën) en wentel ze door paneermeel.
  • Klop het ei met 1 eetlepel water los, maar niet schuimig.
  • Wentel er de kroketten door, rol ze opnieuw door paneermeel en zorg dat er geen barstjes in zitten.
  • Laat intussen het frituurvet zo heet worden, dat het begint te dampen.
  • Leg er, eventueel met behulp van een schuimspaan, de kroketten in en laat ze vlug goudbruin worden.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer direct.