Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

 

Kaaspannekoeken met Provençaalse kip en groenten

Print
Categorie: Gerecht met Kip, Pannekoeken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 300 gr volkorenmeel
  • zout
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 6 1/2 dl halfvolle melk
  • 100 gr boter
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 400 gr kipfilet
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 bosuitjes met groen
  • 1 groene paprika
  • olie
  • 100 gr taugé
  • 1 teentje knoflook
  • Salsa-saus

Bereidingswijze

  • Klop een glad beslag van het meel, zout, het bakpoeder, de eieren en de, in gedeelten toevoegde, melk.
  • Laat de boter in de koekenpan zachtjes smelten en klop die door het beslag.
  • Klop ook de kaas en de kruiden bij het beslag.
  • Bak in de koekenpan pannekoeken steeds van ± 1 soeplepel beslag (voeg geen boter meer toe).
  • Keer de pannenkoek pas als de randen mooi goudbruin zijn en van de panwand loslaten.
  • Bak de onderkant snel bruin.
  • Houd de pannekoeken warm op een bord met deksel, op een vlamverdeler of op een warmhoudplaatje.
  • Snijd de kipfilet in reepjes, de kastanjechampignons in plakjes, de bosui in schuine ringen en de paprika in reepjes.
  • Verhit de olie en bak hierin eerst de kipfilet af en toe omscheppend snel goudbruin.
  • Voeg na 4 minuten de groenten en de champignons toe, pers de knoflook erboven uit en bak die 3 minuten mee.
  • Schep er op het laatst de taugé door.
  • Vul per persoon 2-3 pannekoeken, rol ze op en leg ze in een serveerschaal.
  • Lekker met Salsa-saus.