Kaassoepje met Breydelham, hoevekip en kruidensalade

      Geen reacties op Kaassoepje met Breydelham, hoevekip en kruidensalade

 

Kaassoepje met Breydelham, hoevekip en kruidensalade

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Gerecht met kaas, Gerecht met vlees, Soepen
Keuken: Belgische keuken
Porties 4
Auteur breydel.be

Wat gaat er in?

  • 2 dikke plakken Breydelham
  • 1,5 dl karnemelk
  • 3 kg hoevekippen
  • 1 scheutje rode wijn
  • 250 g Watou special
  • 2 eigelen
  • 1 kop Ebly tarwekorrels
  • 1 scheut slagroom
  • 1 pak soepgroenten
  • gemengde kruidensalade
  • 1 tomaat
  • frambozenazijn
  • enkele paddestoelen
  • arachideolie
  • laurier en tijm
  • notenolie
  • paprikapoeder
  • Belolive
  • grove peper
  • peper en zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Vooraf wordt een groentebouillon gemaakt van traditionele soepgroenten met laurier, tijm, tomaat, paddestoelen en grove peper.
  2. De tarwekorrels worden gekookt in een weinig water met een flinke klont boter voor extra smeuïgheid.
  3. De Watou special wordt ontveld en in kleine blokjes gesneden.
  4. Wanneer de bouillon voldoende is getrokken wordt hij gezeefd en terug op het vuur gezet.
  5. Er wordt een flinke scheut karnemelk toegevoegd en de kaas wordt door de soep geklopt.
  6. De filets van de kippen worden in stukken gesneden, verpakt in Breydelham en gebakken in Belolive, gekruid met peper en zout.
  7. Na een tijdje wordt de pan geblust met rode wijn.
  8. Van de vleugeltjes worden aperitiefboutjes gemaakt die door paprikapoeder worden gehaald en gefrituurd in Belolive.
  9. Het soepje wordt nog eens kort opgemixt en gebonden met een liaison van eigeel en room, gekruid met peper.

Presentatie

  1. De Ebly wordt in borden geschept en bedekt met de kippenrollades.
  2. Dan wordt de soep in borden geschonken.
  3. De kippenvleugeltjes worden apart geserveerd met een kruidensalade op smaak gebracht met een vinaigrette van notenolie, arachideolie en frambozenazijn.