Kaassoufflé I

      Reacties uitgeschakeld voor Kaassoufflé I

Kaassoufflé I

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Ovenschotel
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 25 gr boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 dl melk
  • 2 dl water
  • 40 gr gruyère (geraspte )
  • 3 ei
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de 20 gr boter op laag vuur en roer de bloem erdoor.
  • Roer er, als het mengsel begint te schuimen, de warme met water aangelengde melk door.
  • Laat het mengsel, onder voortdurend roeren, 5-6 minuten koken.
  • Haal de pan van vuur en voeg een snufje zout toe.
  • Verwarm oven voor op 1800°C.
  • Splits de eieren (u heeft dan 3 eiwitten en 4 eidooiers).
  • Klop de eiwitten met de mixer heel stijf.
  • Roer de losgeklopte dooiers door de lauwe saus, voeg de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
  • Beboter een vorm en vul deze voor 3/4 met het kaasmengsel.
  • Zet de vorm laag in de oven, zodat zich aan de bovenkant niet te snel een korstje kan vormen en bak de soufflé 20 minuten.

Tips / Opmerking

Serveer direct.