Kaassoufflé II

      Reacties uitgeschakeld voor Kaassoufflé II

Kaassoufflé II

Recept categorie Gerecht met kaas, Ovenschotel
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 60 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 1/4 liter melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 100 gr geraspte gruyère of belegen Goudse
  • 50 gr Leerdammer

Hoe maak ik het klaar?

  1. Voeg geleidelijk de melk toe en verwarm met tussenpozen tot een gladde saus ontstaat.
  2. Voeg een extra klontje boter toe en breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Klop de dooiers los en voeg ze van het vuur af aan de saus toe.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze met de geraspte kaas door de saus.
  5. Breng dit mengsel over in een beboterde ovenschotel en strooi er wat geraspte kaas over.
  6. Zet dit ± 20 minuten in een matig warme oven.
  7. De kaassoufflé is klaar als de kleur goudbruin is.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct.
Geef er stokbrood of roggebrood bij.