Kaassoufflé III

      Reacties uitgeschakeld voor Kaassoufflé III

 

Kaassoufflé III

Recept categorie Gerecht met kaas, Ovenschotel
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 3 dl melk
  • 100 gr gruyère geraspte
  • 50 gr emmentaler geraspte
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout
  • peper
  • mespuntje nootmuskaat
  • 4 scharreleieren
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Extra nodig:
  • een soufflévorm of hoge ronde ovenschaal (doorsnede ± 18 cm)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet de vorm in.
  2. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, voeg al roerend scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot een dikgebonden saus ontstaat.
  3. Roer de geraspte kaassoorten en de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Splits de eieren boven 2 kommen.
  5. Roer van het vuur af de dooiers door de kaassaus.
  6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de saus.
  7. Schep het mengsel in de vorm en laat het in het midden van de oven in ± 40 minuten mooi rijzen en goudbruin bakken (= soufflé).

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met gemengde sla.