Kaasstengels

      Geen reacties op Kaasstengels

 

Kaasstengels

 of Sesam-Kaasstengels

Recept categorie Gerecht met kaas, Koude Hapjes
Extra info Vegetarisch
Porties 25 stuks
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

Zaadjes voor de smaakverfijning:

  • komijn
  • sesam
  • maanzaad
  • pompoenpitten gehakte

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  3. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad.
  4. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  5. Meng de geraspte kaas met paprikapoeder.
  6. Bestrooi de helft van de deegrol met het mengsel.
  7. Vouw de andere helft daar overheen en druk het licht vast.
  8. Snijdt het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  9. Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar.
  10. Leg ze op het met bakpapier bedekte bakblik.
  11. Bak de stengels goudbruin in de oven in ca. 8 – 10 min.