Kaastaart

      Reacties uitgeschakeld voor Kaastaart

 

Kaastaart

Recept categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 2 1/2 dl crème fraîche
  • 150 gr Friese nagelkaas
  • 500 gr broccoli

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.
  2. Snijd de boter in klontjes en doe die met het ei, het zout en het water in het kuiltje.
  3. Kneed het deeg en laat het in de koelkast een half uur rusten.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes van 2 cm.
  5. Blancheer de roosjes 2 minuten in kokend water met wat zout en de steeltjes 5 minuten.
  6. Rasp de kaas.
  7. Roer de eieren, crème fraîche, broccoli en kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  8. Rol het deeg uit en bekleed er een vorm mee.
  9. Doe de vulling erin en bak de taart 45 minuten op 200°c.