Kaastaart

      Reacties uitgeschakeld voor Kaastaart

 

Print

Kaastaart

Categorie Gerecht met kaas, Hartige taart
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eetlepels koud water

Voor de vulling:

  • 3 eieren
  • 2 1/2 dl crème fraîche
  • 150 gr Friese nagelkaas
  • 500 gr broccoli

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden.
  • Snijd de boter in klontjes en doe die met het ei, het zout en het water in het kuiltje.
  • Kneed het deeg en laat het in de koelkast een half uur rusten.
  • Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in stukjes van 2 cm.
  • Blancheer de roosjes 2 minuten in kokend water met wat zout en de steeltjes 5 minuten.
  • Rasp de kaas.
  • Roer de eieren, crème fraîche, broccoli en kaas door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het deeg uit en bekleed er een vorm mee.
  • Doe de vulling erin en bak de taart 45 minuten op 200°c.