Kaasterrine met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasterrine met groenten

Kaasterrine met groenten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 150 gr extra belegen Goudse kaas
  • 150 gr boerenkaas met kruiden
  • 400 gr groentemix
  • 12 blaadjes gelatine
  • 5 dl room
  • zout peper
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 dl oli

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de groenten in kokend water met wat zout beetgaar.
  2. Snijd 4 5 mm dikke plakken van de kruidenkaas.
  3. Snijd de beide soorten kaas verder in reepjes van 6 mm dik.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze goed uit.
  5. Los de gelatine en de geraspte kaas in de verwarmde room op en breng op smaak met zout en peper.

  6. Giet zoveel vocht in de terrine dat de groenten onder staan en bedek ze met een laag van de reepjes kaas.

  7. Herhaal het geheel nog eenmaal en druk de terrine goed aan.
  8. Zet de terrine enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  9. Pureer voor de saus de tomaten en giet de olie erbij.
  10. Zet de vorm enige tellen in handwarm water, stort de terrine op een platte langwerpige schaal en giet de saus eromheen.