Kaasterrine met groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Kaasterrine met groenten
Print

Kaasterrine met groenten

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 150 gr extra belegen Goudse kaas
  • 150 gr boerenkaas met kruiden
  • 400 gr groentemix
  • 12 blaadjes gelatine
  • 5 dl room
  • zout peper
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 dl oli

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de groenten in kokend water met wat zout beetgaar.
  • Snijd 4 5 mm dikke plakken van de kruidenkaas.
  • Snijd de beide soorten kaas verder in reepjes van 6 mm dik.
  • Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze goed uit.
  • Los de gelatine en de geraspte kaas in de verwarmde room op en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet zoveel vocht in de terrine dat de groenten onder staan en bedek ze met een laag van de reepjes kaas.
  • Herhaal het geheel nog eenmaal en druk de terrine goed aan.
  • Zet de terrine enkele uren in de koelkast om op te stijven.
  • Pureer voor de saus de tomaten en giet de olie erbij.
  • Zet de vorm enige tellen in handwarm water, stort de terrine op een platte langwerpige schaal en giet de saus eromheen.