Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

 

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 400 gr kabeljauw - of koolvisfilet diepvries
  • 11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout & peper
  • 1 krop ijsbergsla
  • 30 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 11/2 eetlepel dille fijngehakte diepvries
  • Voor de mosterdsaus:
  • 21/2 dl kippebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • allesbinder
  • 1 eidooier

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.

  2. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  3. Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  4. Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.

  5. Bind eventueel met allesbinder.
  6. Roer er van het vuur af de eidooier door.
  7. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.

  8. Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
  9. Schep de saus eromheen.