Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

 

Print

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kabeljauw - of koolvisfilet diepvries
  • 11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout & peper
  • 1 krop ijsbergsla
  • 30 gr boter
  • 1 dl melk
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakte
  • 11/2 eetlepel dille fijngehakte diepvries
  • Voor de mosterdsaus:
  • 21/2 dl kippebouillon van tablet
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • allesbinder
  • 1 eidooier

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken.
  • Bind eventueel met allesbinder.
  • Roer er van het vuur af de eidooier door.
  • Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.
  • Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden.
  • Schep de saus eromheen.