Kakavia

      Reacties uitgeschakeld voor Kakavia

 

helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Kakavia

(Griekse bouillabaisse)
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Griekse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg verschillende soorten gefileerde vis
  • 1 theelepel zout
  • sap van 1 citroen
  • koppen en staarten van de gefileerde vis
  • 3 liter water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 dungesneden uien
  • 1 aardappel in dunne plakjes
  • 8 gepelde tomaten zonder zaden
  • 2 eetlepels fijngehakte selderij
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 laurierblad
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de schoongemaakte vis in stukken.
  • Strooi zout naar smaak over de vis en druppel er het sap van een halve citroen over.
  • Laat het even rusten.
  • Breng het visafval in ruim water aan de kook.
  • Laat het op een zacht vuur 20 minuten koken.
  • Zeef het en bewaar de bouillon.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan.
  • Fruit hierin de uien, aardappelen, tomaten, selderij en knoflook 5 minuten.
  • Voeg de bouillon, wijn en laurierblad toe en breng het aan de kook.
  • Laat het met het deksel op de pan 40 minuten zacht koken.
  • Zeef de bouillon en pers de groenten er goed uit om al het sap eruit te halen.
  • Doe de bouillon weer in de pan.
  • Er moet 2,5 liter vocht over zijn; giet er zonodig wat water bij.
  • Breng de bouillon vervolgens weer aan de kook en doe de peper, peterselie en de stevigste visfilets erin.
  • Kook dit 5 minuten op een matig vuur en doe dan de rest van de vis erbij.
  • Laat het geheel nog 10 minuten koken.
  • Voeg vlak voor het opdienen de rest van het citroensap toe en maak de soep op smaak af met peper en zout.