Kalakeitto

      Reacties uitgeschakeld voor Kalakeitto

Kalakeitto

Finse vissoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Finse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 middelgrote geschilde aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 koppen water
  • 1 theelepel zout
  • 450 gr bevroren koolvisfilet in blokjes (koolvis, schelvis etc.)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 koppen melk
  • witte peper
  • 2 eetlepels gehakt vers e dille of peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in het water met zout 10 minuten.
  2. Voeg de vis toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  3. Smelt intussen de boter in een pannetje.
  4. Roer de bloem erdoor en voeg en er al roerend kleine scheutjes melk bij.
  5. Doe dit bij de soep en kook die al roerend nog 3 minuten door.
  6. Bestrooi met gehakte dille of peterselie.