Kalakeitto

      Reacties uitgeschakeld voor Kalakeitto

Kalakeitto

Finse vissoep
Recept printen
Recept categorie: met vis/ Soepen
Land van herkomst: Finland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 middelgrote geschilde aardappel (in blokjes gesneden)
  • 2 koppen water
  • 1 theelepel zout
  • 450 gr bevroren koolvis (in blokjes (koolvis, schelvis etc.))
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 koppen melk
  • peper
  • 2 eetlepels gehakt vers e dille (of peterselie)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in het water met zout 10 minuten.
  • Voeg de vis toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  • Smelt intussen de boter in een pannetje.
  • Roer de bloem erdoor en voeg en er al roerend kleine scheutjes melk bij.
  • Doe dit bij de soep en kook die al roerend nog 3 minuten door.
  • Bestrooi met gehakte dille of peterselie.