Kalakeitto

      Reacties uitgeschakeld voor Kalakeitto
Print

Kalakeitto

Finse vissoep
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Finse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 middelgrote geschilde aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 koppen water
  • 1 theelepel zout
  • 450 gr bevroren koolvisfilet in blokjes (koolvis, schelvis etc.)
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 koppen melk
  • witte peper
  • 2 eetlepels gehakt vers e dille of peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in het water met zout 10 minuten.
  • Voeg de vis toe en laat 15 minuten zachtjes trekken.
  • Smelt intussen de boter in een pannetje.
  • Roer de bloem erdoor en voeg en er al roerend kleine scheutjes melk bij.
  • Doe dit bij de soep en kook die al roerend nog 3 minuten door.
  • Bestrooi met gehakte dille of peterselie.