Kalfsfrikandeau met peterselie-roomsaus

      Reacties uitgeschakeld voor Kalfsfrikandeau met peterselie-roomsaus

 

Print

Kalfsfrikandeau met peterselie-roomsaus

Categorie Gerecht met vlees, Pasta
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kg kalfsfrikandeau
  • peper
  • 2 sjalotjes
  • 25 gr boter
  • 3 dl room
  • 30 gr peterselie zonder stelen
  • 200 gr vlechtjesmacaroni
  • 1 wortel
  • 1 avocado

Hoe maak ik het klaar:

  • Bestrooi de kalfsfrikandeau met peper en leg deze op een rooster in de oven.
  • Prik de vleesthermometer erin en zet de oven op 110°c.
  • Na 2 uur wijst de thermometer ongeveer 65°c aan en is het vlees lichtbruin en van binnen prachtig ros‚.
  • Laat het vlees 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  • Snipper voor de saus de sjalotjes en fruit ze in de boter aan.
  • Voeg de room en de peterselie toe en warm de saus goed door.
  • Pureer de saus in een elektrische mengbeker en druk haar daarna door een zeef.
  • Kook de vlechtjesmacaroni in een ruime hoeveelheid water met wat zout in 12 minuten gaar.
  • Spoel de vlechtjesmacaroni onder de kraan af en roer er een klontje boter door.
  • Snijd de wortel in blokjes, blancheer die in kokend water en warm ze in de saus op.
  • Giet de saus op een bord.
  • Presenteer de avocado in blokjes gesneden aan de ene kant en leg het vlees waaiervormig aan de andere kant.
  • Leg de vlechtjesmacaroni in het midden.