Kalfsvlees met cashewnoten

      Reacties uitgeschakeld voor Kalfsvlees met cashewnoten

 

Kalfsvlees met cashewnoten

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram magere kalfslappen in flinke dobbelstenen
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • peper
  • zout
  • 2 uien in parten
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 winterwortel geschild en in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 400 gram tuinerwten (diepvries)
  • 2 eetlepels koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier. 

  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak het vlees al omscheppend op een halfhoog vuur lichtbruin. 

  3. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout.

  4. Bak de ui met de knoflook en de wortel al omscheppend 5 minuten in het bakvet.

  5. Voeg de tomatenblokjes, 1 dl heet water, de komijn, de koriander en peper en zout naar smaak toe. Stoof het vlees ± 75 minuten op een laag vuur. 

  6. Voeg de tuinerwten en de cashewnoten toe en stoof alles nog 10 minuten of totdat het vlees gaar is. 

  7. Bestrooi het gerecht met de geknipte koriander. 

  8. Lekker met couscous.

Wijnadvies: Corbières Trésor