Kalfsvlees met cashewnoten

      Reacties uitgeschakeld voor Kalfsvlees met cashewnoten

 

Print

Kalfsvlees met cashewnoten

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gram magere kalfslappen in flinke dobbelstenen
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • peper
  • zout
  • 2 uien in parten
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 winterwortel geschild en in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 gram
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 400 gram tuinerwten (diepvries)
  • 2 eetlepels koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. 
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak het vlees al omscheppend op een halfhoog vuur lichtbruin. 
  • Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met peper en zout.
  • Bak de ui met de knoflook en de wortel al omscheppend 5 minuten in het bakvet.
  • Voeg de tomatenblokjes, 1 dl heet water, de komijn, de koriander en peper en zout naar smaak toe. Stoof het vlees ± 75 minuten op een laag vuur. 
  • Voeg de tuinerwten en de cashewnoten toe en stoof alles nog 10 minuten of totdat het vlees gaar is. 
  • Bestrooi het gerecht met de geknipte koriander. 
  • Lekker met couscous.

Wijnadvies: Corbières Trésor