Kalkoenfilet met kiwisalsa

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoenfilet met kiwisalsa

Kalkoenfilet met kiwisalsa

Recept categorie Gerecht met fruit, Gerecht met gevogelte
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 tomaten
  • 3 groene kiwi's
  • 1 sjalot gesnipperd
  • ½ rode peper ontzaad en in ringetjes
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • peper
  • zout
  • 1 schaaltje koriander fijngeknipt
  • 4 kalkoenfilets à 125 gram
  • lepel olijfolie traditioneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. 

  2. Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. 

  3. Schep de tomaat met de kiwi’s de sjalot, de rode peper, de gemalen koriander, peper en zout naar smaak en de geknipte koriander door elkaar. 

  4. Verhit een grillpan tot loeiheet. 

  5. Wrijf de kalkoen in met de olie en peper en zout naar smaak. 

  6. Rooster de kalkoenfilets in ± 10 minuten helemaal gaar en mooi bruin. 

  7. Serveer de kalkoen met de salsa. 

  8. Wijnadvies: Timara Sauvignon Semillon

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken uien met kidneybonen en maïs.