Kalkoenfilet met kiwisalsa

      Reacties uitgeschakeld voor Kalkoenfilet met kiwisalsa

Kalkoenfilet met kiwisalsa

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met gevogelte
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 tomaten
  • 3 groene kiwi's
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • ½ rode peper (ontzaad en in ringetjes)
  • ½ theelepel koriander
  • peper
  • zout
  • 1 schaaltje koriander (fijngeknipt)
  • 4 kalkoen
  • lepel olijfolie

Hoe maak ik het klaar:

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. 
  • Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. 
  • Schep de tomaat met de kiwi’s de sjalot, de rode peper, de gemalen koriander, peper en zout naar smaak en de geknipte koriander door elkaar. 
  • Verhit een grillpan tot loeiheet. 
  • Wrijf de kalkoen in met de olie en peper en zout naar smaak. 
  • Rooster de kalkoenfilets in ± 10 minuten helemaal gaar en mooi bruin. 
  • Serveer de kalkoen met de salsa. 
  • Wijnadvies: Timara Sauvignon Semillon

Tips / Opmerking

Lekker met gebakken uien met kidneybonen en maïs.